Home » Άρθρα » Διατροφή και απόδοση

Διατροφή και απόδοση

Η διατροφή συνδέεται άμεσα με τη διαύγεια που διαθέτουμε καθημερινά για τις πνευματικές μας δραστηριότητες καθώς και με την κατάσταση της μνήμης μας.

 Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα οι βιταμίνες B6, B12 και το φυλλικό οξύ, αλλά και οι βιταμίνες με αντιοξειδωτική δράση, όπως η βιταμίνη Ε και η C, συμβάλλουν στην καλή κατάσταση του νευρικού μας συστήματος και βελτιώνουν τη μνήμη μας μέσω της επιβράδυνσης της γήρανσης των εγκεφαλικών κυττάρων. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι τα γαλακτομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα όσπρια. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες E και C είναι τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, τα βατόμουρα και οι φράουλες.

 Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε το επίπεδο σιδήρου που διαθέτουμε, καθώς ο σίδηρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά του ανθρώπινου οργανισμού. Όταν το επίπεδο σιδήρου είναι χαμηλό, η μνήμη και η ικανότητα συγκέντρωσης που διαθέτουμε είναι πιθανό να επηρεαστούν με αρνητικό τρόπο. Για αυτό, οι φυτοφάγοι είναι καλό να ακολουθούν ένα προσεκτικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους σε σίδηρο.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin